Onderhoudstips en polsmaten

Zorg goed voor je sieraden en tassen als je er lang plezier van wil hebben.

Het spreekt voor zich dat schoonmaakmiddelen, zweet, water, chloor, zonlicht, parfum, lotion en haarlak de kleur van je sieraad kunnen beïnvloeden. Probeer het contact daarmee zoveel mogelijk te vermijden. Het verkleuren is daarnaast afhankelijk van de zuurgraad van de huid, die is niet bij iedereen gelijk.

  • Doe je sieraden af tijdens het sporten, douchen en slapen.
  • Bewaar je sieraden op een droge plaats, liefst dus niet op de badkamer en doe de sluiting dicht zodat je ze niet eerst hoeft te ontwarren als je ze om wil doen.
  • Wacht met het omdoen totdat je aangekleed bent, dan blijf je in elk geval niet haken.
  • Sluitingen en kettinkjes van zilver kun je oppoetsen met een zilverdoekje.

Wat voor de sieraden geldt, is voor een groot deel ook van toepassing op de leren tassen, al zal de waarschuwing voor het zwemmen en douchen niet zo nodig zijn. Realiseer je ook dat bijvoorbeeld het blauw van een spijkerbroek zichtbaar kan worden op lichte tassen. Ik raad aan om je tas na ontvangst een keer in te spuiten met een goede lederspray, des te langer blijft hij mooi.


Hoe bepaal je je polsmaat?

Het meten van je armband maat gaat het gemakkelijkst met een meetlint of een touwtje dat je naast een liniaal legt. Meet de omtrek van je pols direct onder of boven je knobbel, dat is je polsmaat en die mag je aangeven bij je bestelling. Ik maak hem dan op maat (2 cm erbij).